2011. október 27., csütörtök

Vanquish Lentikuláris feknivel xbox 360 - Jelenlegi ára: 5 500 Ft

Az acél dicsérete, bátorság a súlyos páncélzat alatt, dagadt izmok feszülnek a ruhadarabnak, térden csúszunk a következő fedezékig, nincs megállás. A Platinum Games friss fejlesztése pont ott nyúlt bele a TPS-ek lanyhatag jellemzőibe, ahol a leginkább szükség volt rá: a sebességnél. Míg Marcus Fenix szinte csak nyögött, minden mozdulat megterhelő a számára, Sam Gideon pont az ellentéte. Egy örömóda a videojátékok magasztalására: jó ütemben fokozódik, felgyorsult pulzussal adózunk a szűnni nem akaró akciónak, a mérnöki precizitással kidolgozott akciójeleneteknek. Mindig kapunk az arcunkba egy újabb, férfiszívnek kedves csodát. Legyünk bármilyen dagadt disznók, a Vanquishben mi is keménynek érezzük magunkat -de csak a játék feléig, mert onnan -igaz alig észrevehető- lejtmenet következik.
Szóval miért is imádtuk már a kezdetek óta? Ez az első jó példa a nyugati és a keleti akciójátékok összeházasítására. Aki az elborult, klasszikus japán receptet keresi, a giccsparádét és a non-stop golyószórást, az örülhet, de mindezt a posztmodern, közízlésnek is megfelelő köntösben tálalták. A Platinum Games az elmúlt 20 év legjobb ötleteit vette kölcsön és a csak azokat hagyta benne, melyek átmentek a rostán -igaz ezzel a saját egyediségüket aknázták alá a fejlesztők. De legalább működik, amiket felhasználtak, és száz százalékosan megállják a helyüket, ettől lesz több, mint egy sima sci-fi TPS. Amit eddig a fedezékharcos cuccokban szerettél, itt is megkapod, csak sokkal intenzívebben, sokkal több látványos bumm kíséretében. Csípjük a japán túlzásokat!
A távoli jövőben a ruszkik megintcsak nem bírnak magukkal: egy szélsőséges csoportjuk összehangolt támadást indított a Providence nevű hatalmas lebegő űrállomás ellen. Az ott fellelhető mikrohullámú energiával felfegyverkezve szinte leradírozták a földgolyóról San Francisco városát. Az USA persze nem hagyja magát, teljes haderejét latba véve mindent megtesz, hogy a már New Yorkot ostromló szélsőségeseket megállítsa. Az összefogás első jeleként a DARPA kutatói kifejlesztettek egy igen high-tech harci öltözetet, az ARS páncélt. Sam Gideonra, azaz ránk hárul a tesztelési munkafázis: hivatalosan adatokat gyűjtünk a ruci teljesítményéről, bár igazából ez eltörpül valódi célunk mellett: az űrállomás energetikai rendszerét és az ARS-t megalkotó Candide professzor az oroszok fogságába esett, nekünk kell őt megkeresni és kiszabadítani. Közpen persze robotok ezreit a padlóra küldve, annyit, hogy a színesfém guberálók több száz évig vígan dínomdánomozhatnának belőle. Olykor nőnemű segítőnk is akad Elena személyében, de nem adja a farát egyszer sem a játék során, így felejtős a csaj.
S bár a történetben nagyítóval sem találunk filozófiai mondanivalót, sikerült olyan változatos, fordulatokban gazdag dramaturgiával megspékelni, hogy bőven elnézzük neki a blődségeket. Az átvezetőkben mindig akad egy-két cool beszólás; Sam például dohányzik, és aki két vérontás között is pöfékel, az bizony keményarc. Később szerencsére még jobban beindul a sztori, szinte fellélegezni sem lesz időnk az extrém sebességű akció levezényelése közben – energiaital-gyártók, miért nem támogattátok a csapatot? Még mi sem vagyunk ennyire droidok, hogy serkentő nélkül, főleg egy fáradt nap után, minden érzékünket maximális fordulaton pörgetve eleget tegyünk a Vanquish által felállított elvárásoknak. Öregszünk, és nem vagyunk sárgák.


Jelenlegi ára: 5 500 Ft

Az aukció vége: 2011-10-25 15:54
. Vanquish Lentikuláris feknivel xbox 360 - Jelenlegi ára: 5 500 Ft

Fontos